Skip to main content

Jurnal de calatorie – Londra





Cu cat calatoresti mai mult, cu atat ai parte de mai multa aventura! Dupa ce m-am intors de la Barcelona, nici macar n-a trecut o saptamana, ca am si pornit din nou la drum! Destinatia? Orasul meu preferat, pe care l-am revazut dupa patru ani: Londra! :)
Din fericire, de data aceasta a fost un singur zbor, Iasi-Londra. Intr-adevar, acesta a fost cel mai lung zbor al meu de pana acum (trei ore), insa nu m-am plictisit deloc in avion! Am stat de vorba cu Miri, am ascultat muzica... Uneori m-am mai uitat pe geam. Cand am zburat deasupra Frankfurt-ului, am vazut o multime de avioane zburand dintr-o parte in alta! Aeroportul din Frankfurt este un important punct de legatura pentru avioane care merg in toata lumea.



De asemenea, pe timpul zborului, am fost servita cu mancare de-a dreptul delicioasa! :)
Pe fiecare rand era cate un televizor. Din cand in cand, urmaream pe o harta cum se apropia avionul de Londra din ce in ce mai mult.
Dupa trei ore de zbor, am ajuns in sfarsit la Londra! Eram asa de bucuroasa ca ma aflam din nou in orasul meu preferat! :) Din prima zi am inceput sa revad locurile mele preferate! M-am plimbat pe malul Tamisei



si am vizitat locurile din apropiere: Big Ben,



London Eye,



Tower Bridge



si Westminster Abbey (in 2011, aici a avut loc nunta regala a Printului William si a lui Kate :) ).



De asemenea, am mancat, ca si in 2009, o pizza foarte, foarte buna la Gourmet Pizza! :)





Bineinteles, am vizitat si alte locuri noi, cum ar fi Shakespeare’s Globe (in cartea “Road to London” de Barbara Mitchelhill, este mentionat teatrul lui William Shakespeare, The Globe).





Prin tot muzeul gaseai citate din diverse opere de-ale lui Shakespeare. Cel mai mult mi-a placut acest citat din “Hamlet”: Speak the speech, I pray you...



Un ghid ne-a dus in sala de spectacole unde niste actori repetau pentru o piesa (care, din pacate, nu era scrisa de Shakespeare). A fost interesant sa asist la aceste repetitii, sa vad cum da indicatii regizorul… Ce frumos se auzea limba engleza!
In jurnalul de calatorie despre Barcelona, am mentionat la un moment dat ca am fost la Torre Agbar. Ei bine, aici, la Londra, am avut ocazia sa vad o cladire foarte asemanatoare cu cea de la Barcelona, The Gherkin, in Canary Wharf. Era interesanta cladirea, intr-adevar, insa cea din Barcelona mi-a placut mai mult! :)



Am mai vizitat British Museum (in 2009, aici mi-am facut o poza cu steagul Marii Britanii)



si Trafalgar Square,



unde se afla National Gallery. Acolo am vazut multe tablouri de-ale lui Van Gogh, pictorul meu preferat.



De asemenea, ne-am plimbat prin Piccadilly Circus,



Regent Street



si Oxford Street (aceste strazi erau pline de turisti!). Pe Oxford Street se afla Selfridges, un magazin foarte mare.



In 2009, de aici am luat DVD-uri cu Ice Age 1 si 2. Anul acesta, insa, am luat mai multe carti (mama si-a luat biografia lui Kate Middleton :) ) si... brelocuri cu datele noastre de nastere. Pe brelocuri scrie ce celebritati s-au nascut in aceeasi zi cu tine si ce alte evenimente importante au avut loc pe acea data. N-am stiut ca pe 4 februarie 1789 a fost ales primul presedinte american, George Washington. De asemenea, cartea “Ultimul mohican” de James Fennimore Cooper a fost publicata tot pe 4 februarie, in 1826. Nu stiam ca data mea de nastere este asa de importanta! :)
In curand voi posta noi episoade din jurnalul meu londonez, asa ca fiti pe faza! :)
VA URMA...



P.S. La Londra, in fiecare dimineata, cand ma trezeam, deschideam televizorul pe BBC News si CNN ca sa vad daca a nascut Kate. Imi imaginam cat de frumos ar fi fost sa prindem nasterea lui Kate chiar aici, la Londra. As fi putut merge la Buckingham Palace ca sa pozez anuntul despre nasterea bebelusului... Eram atat de agitata si nerabdatoare, incat, ca sa ma linistesc, imi spuneam in minte: Keep calm, it’s a royal baby. :))



Din pacate, Kate a nascut pe 22 iulie, dupa ce am plecat noi din Londra. Ii urez bun venit micului print, George Alexander Louis! :)

Comments