Skip to main content

Despre „Ce poţi face cu două cuvinte – Bucătarul Ben” de Florin Dumitrescu





Era odată un bucătar pe nume Ben. El era renumit pentru mămăliga sa pentru că o făcea foarte bună. Bineînţeles, toate mâncărurile gătite de acest bucătar erau delicioase: ciulamaua, clătitele, ciorbele, frigăruile, ostropelul de pui etc. Iată că, într-o zi, pe Ben a început să-l doară o măsea. Durerea aceasta îngrozitoare l-a făcut pe bucătar să greşească toate mâncărurile pe care le făcea! Nici mămăliga nu i-a mai ieşit bine. Era plină de cocoloaşe...
Din fericire, dentista Dida, o femeie bună şi inimoasă, blândă şi dulce, l-a ajutat pe Ben să scape de caria pe care o avea. Cu un instrument pe care mulţi îl numeau „explorator” (pentru că acesta explora gurile şi dinţii oamenilor), Dida i-a spus bucătarului că se află multe „cocoloaşe” în gura lui. Dar de îndată ce va scăpa de ele, totul va fi bine!
Imediat după ce a scăpat de durere, Ben şi-a revenit şi a putut găti din nou cum trebuie. A cerut-o de soţie pe dentista Dida şi i-a făcut un tort de nuntă! Dragostea lor e ca o explorare, fără cocoloaşe!

Comments