Skip to main content

La Vatra Dornei

Vineri, 12 februarie, la 6:00 A.M., m-am trezit ca sa merg in excursie la Vatra Dornei cu mama, tata si Miriam. Inainte de a iesi din Iasi, s-a intamplat ceva ingrozitor. Mai intai, am mers la Petrom sa punem benzina, apoi am mers la Caremil pentru ca nu mergea un stergator. Si, cand ne apropiam de Caremil... brusc masina s-a oprit! Tatal meu incerca din rasputeri sa porneasca masina, dar nu reusea nicidecum! Masina se zguduia din toate incheieturile! Eu eram mirata si un pic speriata, iar Miriam tot plangea si intreba: “Unde mama? Unde tata? Nu mege masina! Oooo, Teo!” Imi era mila de ea! Niste barbati au impins masina pana in service. Tata a stat mult timp cu ei. Noi asteptam inauntru la Caremil. Dupa un timp, tata a sunat-o pe mama sa-i spuna ca in loc de benzina era apa! Asta a fost complet ciudat! Noi am fost la Petrom de o mie de ori sa punem benzina si nu s-a intamplat una ca asta pana acum! A durat o ora jumate ca barbatii sa scoata apa!

Cand masina a fost reparata, era deja 10:00 A.M.! Inainte de a pleca din Iasi, tata s-a dus din nou la Petrom sa faca scandal, adica sa-i certe pe oamenii de acolo. Ei si-au cerut iertare pentru ca stiau ca in loc de benzina era apa.

Era destul de tarziu, dar am ajuns cu bine la Vatra Dornei.



Spre Vatra Dornei, mi-a placut sa ma uit pe geam sa vad padurea inzapezita si muntii. Eu si cu Miriam am vorbit despre cum o sa fie la Vatra Dornei.



La Vatra Dornei, am stat la Hotelul Calimani. Acesta era chiar langa Hotelul Bradul. Acolo era un restaurant frumos. In prima seara, a fost o cina festiva (am uitat sa spun ca acolo am fost cu colegii de serviciu ai tatei). Acolo am facut cunostinta cu o fetita din clasa a doua. O chema Corina. Mai era o fetita mai mica, dar nu-mi aduc aminte cum o chema. Ne-am jucat si am dansat un pic impreuna.



Inainte de a ma culca, eu si cu Miriam ne-am uitat la "Tom si Jerry".
A doua zi, eu cu parintii mei si Miri ne-am plimbat un pic pe langa hotel. Eu vroiam sa merg cu telescaunul, dar niste colegi de-ai lui tata au zis ca este rece cand telescaunul coboara prin vai. Deci, m-am razgandit! :D



La ora 1:00 P.M., am mers cu colegii lui tata pe munte, intr-o poiana, la un barbecue.







Cand trebuie sa plecam, am ajuns la niste scari. Scarile erau alunecoase asa ca eu si cu Miriam am alunecat langa scari, ca pe tobogan. A fost amuzant! :)





Seara a fost alta cina festiva, dar de data asta au venit niste oameni cu costume populare romanesti si au cantat. A fost chiar si o satra de tigani. Nu prea mi-a placut cum au dansat si au cantat. Nici Corinei nu-i prea placea. Ne-am jucat din nou.



In ultima zi (cand trebuia sa plecam acasa), am servit micul dejun la restaurant, iar apoi am mers la o biserica din apropierea hotelului.



Acolo, eu si cu Meri ne-am jucat un pic cu zapada pana cand a trebuit sa plecam inapoi la hotel, ca sa pregatim bagajele.



P.S. In timpul excursiei am facut si tema de 60 de pagini la limba romana!



In masina am dormit si m-am uitat la peisajele minunate de afara!



Cateodata, m-am jucat cu Miriam cu niste jucarii pe care le aveam eu in geanta mea. Cand am ajuns la Iasi, am mers la McDonald's. Eu si cu Miriam am primit cate un Happy Meal cu cate o jucarie cu Scooby-Doo! A fost foarte frumos la Vatra Dornei. N-am sa uit niciodata aceasta excursie!




SFARSIT!!!

Comments