Skip to main content

Jurnalul meu londonez







Miercuri, pe 8 iulie 2009, am plecat la Londra. Mai intai, am zburat de la Iasi la Viena. In timpul zborului, am jucat carti cu verisorul meu, Andrei. La aterizare mi s-a facut rau, dar cand am ajuns pe aeroportul din Viena, mi-am revenit. Inainte de a porni cu avionul Viena-Londra, vamesul austriac, care se uita in rucsacurile noastre sa vada daca n-avem lucruri periculoase (bauturi alcoolice, cutite, pistoale), mi-a aruncat sticla cu apa direct la gunoi! Am fost foarte trista! In al doilea avion, m-am simtit mult mai bine pentru ca, pe fiecare rand, era cate un monitor unde puteam vedea filme (am urmarit cateva episoade cu Shaun the Sheep, o oita care face multe glume). Tot pe acest monitor puteam urmari, pe o harta, cum avionul se apropia tot mai mult de Londra. In curand am auzit vocea capitanului care ne spunea ca vom ateriza pe aeroportul Heathrow. Am fost foarte fericita atunci, incat am inceput sa cant un cantec despre Londra, pe care l-am invatat de la mama! Iata cantecul:
“What is your name, what is your name?
Now tell me, please, what is your name?
My name is Jenny, my name is Jenny,
My name is Jenny, that’s my name.
How old are you, how old are you?
Now tell me, please, how old are you?
I am eleven, I am eleven,
I am eleven, that’s my age.
Where do you live, where do you live?
Now tell me, please, where do you live?
I live in London, I live in London,
I live in London, that’s where I live.”

Eram la Londra, capitala Angliei, in Marea Britanie! Eram atat de fericita si emotionata, incat nu stiam ce sa mai zic! Aeroportul era atat de mare, asa ca a durat mult timp pana au venit bagajele! Cand am iesit din aeroport, afara ne astepta o masina mare. Masinile din Marea Britanie aveau volanul in dreapta, ceea ce era cam ciudat pentru mine! In timp ce ne indreptam spre hotelul nostru cu masina, am vazut pe geam o multime de avioane care se indreptau spre aeroport! Atunci mi-am dat seama cat de multi turisti vroiau sa viziteze Londra! Vroiam sa ajung cat mai repede la hotel pentru ca mi-era foarte foame si sete (nu mai aveam sticla de apa la mine) si eram si cam obosita. Fusese o zi grea cu avioanele si cu aglomeratia din aeroporturi... Nu mai mancasem nimic de la ora trei dupa-amiaza, cand am inceput calatoria! Am ajuns (in sfarsit!) la hotel. Hotelul se numea Holiday Inn. Avea un restaurant in care puteai sa iei micul dejun, masa de pranz si cina.
In prima zi, am vazut London Eye, Big Ben, Piccadilly Circus, Westminster Abbey si Buckingham Palace. La palat, am vazut soldatii regali care faceau un mars impresionant! Purtau costume rosii si niste caciuli negre, foarte mari, care le veneau peste ochi! Dupa un timp, am putut vedea ca venea o trasura cu doi oameni de la curtea regala. Trasura era dusa de doi cai negri. Am mers si in Trafalgar Square, unde era foarte frumos. Trafalgar Square este o piata foarte mare! Tot acolo era si National Gallery. Am fost si in St. James, un parc foarte frumos, unde era plin de veverite foarte dragute si micute. Erau gri si nu se speriau deloc de oameni! Veneau foarte aproape de oamenii de acolo si luau nucile fara nici o problema. A doua zi, am mers la London Zoo unde am vazut multe animale: camile, lei, tigri, fluturi, lilieci, maimute, girafe, manguste, pasari flamingo, pinguini! In zilele urmatoare am mers la London Bridge, la Tower Bridge si la Covent Garden, unde erau multe flori si magazine frumoase! La British Museum a fost minunat! In aceea zi am luat si steagul Marii Britanii, cu care m-am jucat in fata muzeului, impreuna cu sora mea. In alta zi, am luat trei carti cu Angelina Ballerina de la Libraria Waterstone, cea mai mare librarie din lume. Angelina este o soricica balerina care, impreuna cu prietenii ei, trece prin multe aventuri. Am mers si in Hyde Park care este cel mai mare parc din intreaga lume! Este chiar mai mare decat Gradina Zoologica! Incredibil! :o La magazinul Harrods am mai gasit 6 carti cu Angelina Ballerina. Deci aveam noua carti acum! :)
Ne-am mai plimbat mult prin Londra... Am mers mult pe jos, dar seara mai luam si taxiul. Acolo nu am auzit atatea claxoane ca aici. Intr-o seara, un biciclist, care se afla in fata taxiului nostru, nu a semnalizat, si soferul taxiului nu s-a suparat, doar i-a spus prin geam: “Signalling would be nice!”
In ultima zi la Londra, am mers la British Library si ne-am plimbat din nou pe malul Tamisei. Am revazut London Eye si Big Ben, adica am revenit in locurile care ne-au placut cel mai mult. Seara ne-am intors mai repede la hotel pentru ca trebuia sa ne trezim devreme; la ora trei noaptea venea masina care urma sa ne duca la aeroport. Plecam din Londra! Eram atat de trista! Mi-a placut foarte mult acolo. Cred ca a fost cea mai frumoasa vacanta de vara! La intoarcere, am mers cu avionul de la Londra la Viena, apoi de la Viena la Iasi. Am uitat sa va spun ca in cele patru avioane cu care am mers, am primit multe lucruri: reviste, carti, jocuri, creioane colorate, abtibilduri, marionete! La Viena iar mi-au aruncat vamesii sticla de apa, tocmai mie, iar mama mea avea in rucsac banane si cola si a trecut cu ele fara nici o problema! In avionul Viena-Iasi, iarasi mi s-a facut rau. Dar am ajuns cu bine inapoi la Iasi. N-am sa uit niciodata vacanta mea minunata petrecuta la Londra! :)

Comments