Skip to main content

Despre „Marele Nate – Lovitură după lovitură” de Lincoln Peirce





„Pentru fanii seriei „Jurnalul unui puşti”: Iată-l pe MARELE NATE, geniu – în viziunea sa – şi cu siguranţă elevul „certat” cu profii.”
Aceasta este introducerea de pe ultima copertă... Fiind un fan al cărţii „Jurnalul unui puşti”, mi-am dat seama imediat că această nouă poveste cu Marele Nate va fi perfectă pentru mine! :)
Nate are un duşman de moarte: Gina, tocilara clasei. Cea mai mare notă a ei: 10. Cea mai mică notă a ei: 10. Gina este perfectă! Din cauza aceasta Nate nu o suportă. De asemenea, Gina încearcă să îl bage pe Nate şi mai mult în bucluc (de parcă n-ar avea destule probleme cu profesorii... mai ales cu doamna Godfrey/Godzilla!!!)!



Doamna Godfrey, diriginta lui Nate (ce ghinion!) are o supriză (neplăcută, din păcate!) pentru clasă: „Veţi scrie un referat despre o MARE PERSONALITATE din AMERICA! NU va fi un proiect individual. Veţi face echipă cu alţi colegi.” Ghiciţi cu cine a nimerit Nate să lucreze în echipă. Nu, nu cu Francis. Nici cu Teddy. Nici măcar cu Jenny! Trebuie să lucreze cu... GINA!!! („N-am ce face. Sunt oficial partenerul Ginei. Nu-i aşa că e special?”) P.S. Nate şi Gina vor face proiectul despre Benjamin Franklin (pe scurt, Ben Franklin).
Se pare că Nate nu poate scăpa de Gina nici măcar pentru o secundă!



Cei doi sunt şi în aceeaşi echipă de fleeceball!!! (Notă: „Fleeceball-ul este un fel de baseball în sală. Regulile sunt cam aceleaşi, numai că în loc de bâte de baseball folosim cozi de mătură.”) Gina e pe cale să nu mai aibă media 10 pe linie, iar Nate să aibă jocul secolului pierdut! Grozav, nu-i aşa?
Francis şi Teddy îl tachinează pe Nate („- Ştii cum se zice, adaugă Teddy cu un zâmbet, e o graniţă subţire între ură şi... DRAGOOSTE!” Francis râde pe înfundate. „- Veţi face un cuplu NEMAIPOMENIT”, zice el când reuşeşte să se oprească din râs.”),



iar Randy, alt duşman de-al lui Nate, vrea să îl facă de râs la jocul de fleeceball!



Nu o să mă credeţi, dar Nate şi Gina au reuşit să lucreze bine în echipă! Datorită lui Nate (şi benzilor desenate făcute de el), Gina a luat nota 10 la proiectul de la istorie. Datorită Ginei, Nate şi echipa sa (Câinii Turbaţi... Pardon, Pisoiaşii Pufoşi...) au câştigat jocul de fleeceball. Până la urmă, Teddy a avut dreptate: „Sunteţi făcuţi unul pentru celălalt!” Dar... cred că Nate ar dori să lucreze împreună cu altcineva... exact ca el... Cine credeţi că s-ar potrivi mai bine? Desigur, Ben Franklin! :)) („Cred c-am face o echipă de şoc.”)

Comments

Post a Comment