Skip to main content

Jurnal de calatorie (XV) - Munster-ul din Freiburg





Dintre toate locurile pe care le-am vazut la Freiburg, Munster-ul mi-a placut cel mai mult! Este o catedrala foarte mare! Turnul bisericii are o inaltime de 116 metri!



Toate drumurile duc la Munster, nu te poti rataci in Freiburg pentru ca, din orice punct al orasului, poti vedea turnul catedralei.



Bisericile ortodoxe nu seamana deloc cu cele catolice. Bisericile catolice sunt mult mai mari,



altarele lor sunt la vedere,



si toate au orgi. Orga se aude foarte frumos in bisericile catolice! Munster-ul are multe statuete in exterior.



Intre statuetele de pe acoperisul Munster-ului, se afla si o statuie care are fundul indreptat spre casa arhiepiscopului. :))





In fiecare zi, in jurul Munster-ului, pana dupa-amiaza, este o piata de unde poti cumpara tot ce vrei, de la fructe si legume (care sunt foarte bune) si specialitati diverse din Padurea Neagra (dulceturi si sucuri, sunca afumata, wursti in chifle cu mustar si ceapa prajita), pana la condimente, suveniruri si flori.



Munster-ul este o catedrala foarte frumoasa! Toate bisericile catolice mi se par interesant realizate... In aceasta zona, toate orasele sunt construite cam la fel. In centru se afla aceasta catedrala mare, numita Munster (si aceste catedrale seamana foarte mult intre ele):

Catedrala din Strasbourg



si catedrala din Basel.



O sa-mi fie dor de Munster!



VA URMA...

Comments