Skip to main content

"Iasii in Carnaval" la Teatrul National





Weekend-ul trecut am fost la Teatrul National, la piesa de teatru “Iasii in Carnaval”. Aceasta piesa a fost scrisa de Vasile Alecsandri.
Teatrul National este foarte frumos. Sala Mare (unde a avut loc piesa) avea pereti pe care erau pictati ingeri si nimfe. Am stat intr-o loja, de unde se vedea foarte bine scena.



Eu si cu Miri abia asteptam sa inceapa spectacolul! :)



“Iasii in Carnaval” este o comedie, un “teatru popular”. Piesa prezinta o intamplare care are loc, bineineles, la Iasi, in apropierea unui mare carnaval. Toata lumea este agitata. Oamenii din “Iesi” se pregatesc pentru un “bal masque” (bal mascat). Mesajul transmis de aceasta piesa este faptul ca, purtand totusi o masca, comportamentul tau, trasaturile tale, tot ies la iveala.



In piesa au jucat doi prieteni de-ai mamei: Calin si Haruna. Calin a avut rol principal, Jignicerul Vadra, venit la Iasi (de la tara). Toata agitatia aceea (in preajma carnavalului) il speria pe Jignicerul Vadra (“Asta vrea sa ma sparga, ala vrea sa ma sparga; toti vor sa ma sparga!”). :))



Cand a venit Calin pe scena, glumele sale au facut toata atmosfera si mai placuta! :)



A fost o experienta interesanta sa merg la o piesa de teatru (scrisa de Vasile Alecsandri). Hm, ar fi trebuit sa merg la “Iasii in Carnaval” de Zilele Iasului, sa simt si eu atmosfera aceasta de petrecere si agitatie... :D

Comments